Er zijn verschillende manieren om warm water op te slaan voor gebruik in een vloerverwarmingssysteem, afhankelijk van de specifieke vereisten van het systeem en de beschikbare ruimte.

Hier zijn enkele opties:

Boiler

Een boiler is een veelgebruikte manier om warm water op te slaan voor vloerverwarmingssystemen. Dit is een geïsoleerd vat dat is ontworpen om water op te slaan en te verwarmen totdat het nodig is. Boilers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden aangesloten op een gas- of elektriciteitsnet.

Warmtepomp: Een warmtepomp is een energiezuinige optie om warmte op te slaan voor vloerverwarming. Het werkt door warmte te onttrekken aan de omgeving en deze naar een hogere temperatuur te verhogen om te worden opgeslagen voor later gebruik. Warmtepompen hebben meestal minder opslagcapaciteit dan boilers, dus ze zijn vooral geschikt voor huizen met een laag warmteverbruik.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een energiezuinige optie om warmte op te slaan voor vloerverwarming. Het werkt door warmte te onttrekken aan de omgeving en deze naar een hogere temperatuur te verhogen om te worden opgeslagen voor later gebruik. Warmtepompen hebben meestal minder opslagcapaciteit dan boilers, dus ze zijn vooral geschikt voor huizen met een laag warmteverbruik.

warmtepomp

Zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water op te warmen voor vloerverwarming. Het bestaat uit zonnepanelen die de zonnestralen opvangen en het water verwarmen, dat vervolgens wordt opgeslagen in een tank voor later gebruik. Dit is een zeer milieuvriendelijke optie.

Buffer tank: Een buffer tank is een geïsoleerde tank die wordt gebruikt om warm water op te slaan voor later gebruik in een vloerverwarmingssysteem. Het kan worden aangesloten op een boiler, warmtepomp of zonneboiler om extra opslagcapaciteit te bieden.

Zonneboiler