Isolerende vloeren van Woodstock veel beter. De nieuwe isolatie vloer van Woodstock wordt de cement gecombineerd schuimbeton of isolatie korrels komen steeds vaker voor en bieden een goede isolatie voor de kruipruimte maar ook op de verdiepingsvloer. De korrels hebben een diameter van 2 tot 5 mm en geven de cementspecie zijn isolerende waarde.

Het isolerend beton wat hiermee ontstaat komt door dat de korrels met water en cementspecie goed te mengen. Gebruik van te veel zand wordt afgeraden omdat dat de isolatiewaarde beïnvloed. De isolatie laag (eigenlijk een isolatie vloer) heeft ook een hoge druksterkte waardoor er in tegenstelling tot bij andere isolerende materiaal geen wapening in de afgewerkte vloer nodig is.

Isolatiechape van PUR-granulaten is anders en minder goed

Een andere variant is de isolatiechape met PUR-granulaten. Hier vormen de granulaatkorrels de basis van de chape. PUR-schuim wordt ook vaak gebruikt ter vervanging van isolatie. Het voordeel is dat het schuim perfect aansluit op afvoerbuizen en aanvoerleidingen.

Deze PUR isolatiechape haalt een veel lagere Lambda-waarde dan de isolerende vloer op basis van onze korrels.

Argexchape kan ook

Argexchape is een beton waaraan argex worden toegevoegd. Dit materiaal verhogen de isolerende waarde van het beton. Door de celvormige structuur van de cement bekom je een lichte cement. Strikt genomen is argex dus geen isolerende chape op zich, maar het wordt wel in deze context gebruikt.

Schuimbeton

Schuimbeton is een vloeibaar opgeklopt beton met een zeer goede cohesie. Het materiaal is licht en plaatst zich gemakkelijk in de kleinste hoeken van de te isoleren ruimte door zijn vloeiende karakter.

Schuimbeton is goedkoop, maar wordt gezien zijn hoge lambda-waarde (0,12 WmK) wel als isolatiemateriaal gezien bij dikte van 35 cm. Dat schuimbeton vaak als isolatie wordt beschouwd bij minder dan 35 cm is dus fout. Een isolatie op basis van isolatie korrels of granulaten is veel beter en kan ook de verdieping. Schuimbeton is wel een goede uitvul product voor gebruik in bijvoorbeeld holle ( kruip) ruimtes of leidingingen.

Een isolatiechape is gezien de samenstelling duurder dan een gewone chape. De uiteindelijke kostprijs wordt vooral beïnvloed door de oppervlakte van de vloer. Voor het laten plaatsen van isolerend beton kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €30 à €35 per m², incl. btw en arbeidskosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe gunstiger de prijs per m² zal zijn.

Om zeker te zijn van een correcte prijs en kwalitatieve plaatsing doe je er goed aan om voorstellen aan te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook werkwijzen, oplevertermijnen en de samenstelling van de isolatiechape vergelijken. Vrijblijvend een prijs op maat aanvragen bij erkende isolatiespecialisten kan via de offerteservice.

Isolerende chape of standaard vloerisolatie?

Het isoleren van een vloer kan op verschillende manieren.

Naast isolatiechape zijn er dus nog andere mogelijkheden om een vloer te isoleren, maar wat is de beste keuze?

Isolerende chape is vooral aangeraden in situaties met een beperkte opbouwruimte. Het heeft namelijk geen aparte uitvullaag nodig.

Materiaal vloerisolatie Gemiddelde kostprijs (incl. btw & arbeidskosten):

  • Vloerisolatieplaten €20 – €25 ;
  • Gespoten PUR €30 – €35 ;
  • Isolatiechape €30 – €35;

Bij gelijke dikte presteert isolerende chape thermisch gezien echter minder goed dan vloeren die geïsoleerd zijn met aparte isolatieplaten of PUR isolatie. Het is dus geen volwaardige isolatie, maar eerder een aanvulling op andere isolatiematerialen. Isolatiechape is daarom enkel interessant in combinatie met een ander isolatiemateriaal. Alleen dan kan je een optimale isolatiewaarde bekomen. Isolatiechapes hebben bovendien een hogere prijs dan isolatieplaten of PUR-schuim.

Wanneer je jouw vloer wil laten isoleren en je voldoende opbowruimte ter beschikking hebt, kies je dus beter voor isolatieplaten of PUR-schuim.